Liefhebbers…….

Ondertussen hebben we met de MBV-competitie gemiddeld nog één derde aan wedstrijden af te werken! Ik hoop dat ieder team volgend seizoen nog bestaat want het is vaak nog niet zo eenvoudig om in een team de juiste balans te vinden ondanks de ambities waar mee is gestart.
Mysti kan nog van de laatste plaats afkomen denk ik en Flash gaat goed overleven in hun eerste seizoen.
Als je naar de heren klassen kijkt, en die vergelijkt met vorig seizoen zijn de standen logisch waarbij dan
Munter 3.14  overtuigend bovenaan staat, dus we gaan zien wat daar uit voort komt!

Jullie weten misschien ondertussen wel dat ik over de herenklassen bij de MBV geklaagd heb, over het feit dat we dus jawel; 4 x tegen 4 dezelfde tegenstanders moeten spelen en dan ook nog eens diezelfde teams, de helft dáárvan moet tellen/fluiten!
Supersaai wat mij betreft dus gaan we wel horen of er nog iets beweegt in de toekomst.
Dan heb ik ook nog voorgesteld om aan het eind van het seizoen promotie/degradatie wedstrijden in te plannen want ik kan dat gezeur over het al-dan niet vrijwillig promoveren of degraderen niet meer aanhoren. Angst dat er misschien dan één of meer teams afhaken vind ik geen argument. Iedereen snapt dat als je als team/vereniging onderaan staat, je een stapje lager zal moeten acteren ondanks dat er spelers zijn die dan toch altijd een statement moeten maken en dan sneaky individueel het volgende seizoen bij een ander clubje ballen.
Dus……vind je jou team te goed voor een klasse lager, dan speel je gewoon die beslissingswedstrijd. Andersom werkt het nét zo!
Ook bij dit soort wedstrijden kan je manipuleren met spelers/invallers maar dan is het aan de tegenstander om daar tegen te protesteren. Maar……het e.e.a. zal dit seizoen nog niet toegepast worden denk ik.
Neemt niet weg dat er ook gewoon teams kunnen stoppen omdat ze de bezetting niet meer rond kunnen krijgen vanwege te weinig nieuwe aanwas en/of een te hoge gemiddelde leeftijd.
Het gaat er uiteindelijk toch om dat je je eigen team of vereniging promoot, en betreft de volleybalsport
in het algemeen, hebben jullie daar zeker allemaal aan bijgedragen.
Thanks!!

Er zijn 4 nieuwe ballen aangeschaft.
Het leek me handiger om enig onderscheid te kunnen maken met ballen die van ons zijn of VNLS of een ander clubje zodat ik
op kleur heb aangeschaft. Hoop dat het werkt.
Natuurlijk zijn jullie vrij om een wedstrijdbal voor een toernooi of een ander indoor-gebeuren te gebruiken.
Echter, het zijn indoor volleyballen dus als deze met vocht te maken krijgen, dan is de versnelde afschrijving al ingegaan m.a.w. voor het strand of tuin kan je dan beter een beachvolleybal gebruiken want dat is gewoon ander materiaal. Ondergetekende komt nog uit de tijd dat men er een wedstrijd naast stond als men uit frustratie tegen een volleybal schopte!(Jezus, wat ben ik oud) Kortom; wees er zuinig op!
Trouwens, er zijn een 6-tal ballen op druk nagekeken en die waren allemaal vér onder de standaard dus als je binnenkort opeens denkt dat je zere handjes krijgt omdat je de ballen te hard vind, dan komt dat omdat we al jaren met te zacht opgepompte ballen spelen/trainen.

Nou, iedereen een prettige voortzetting en  Gerdien, welkom terug natuurlijk !

Hans Kaasschieter